Od poslednjeg sastanka stanara do danas, urađeno je nekoliko stvari:

  • Žikica je uz pomoć nekoliko naših komšija zamenio neonke u garaži.
  • Popravljena su vrata ka garaži i narezani ključevi za korisnike garaže. Molim vas da preuzmete ključeve od Žikice, pa da počnemo da zaključavamo vrata.
  • Ugovor za popravku velikog lifta je potpisan 20/05. Po uslovima iz ponude, imaju rok od 15 radnih dana da počnu sa popravkom lifta, tako da vrlo uskoro očekujem da će se ovo rešiti.
  • Danas(04/06) je u prepodnvenim časovima bio momak iz gradskog stambenog da premeri krov i spremi ponudu za sanaciju krova. Probleme sa prokišnjavanjem imaju gotovo svi stanari sa 15. 16. i 17. sprata. Dostava ponude se očekuje u roku od 30 dana.
  • Stambeno je pozvano ponovo da proveri hidroforske instalacije. Upisali su da su bili i da je sve o.k. ali se niko iz stambenog nije pojavio nikada, tako da smo ih ponovo zvali da dođu
  • 30/05 je poslat i zaveden zahtev(br. zahteva 08-3241) za dostavljanje analitičkog izveštaja za našu zgradu(Lista izvedenih radova za prošlu i tekuću godinu). Čekamo odgovor na ovaj dopis, pa ćemo videti kako dalje da nastavimo.

Iskustva sa stambenim:

Moj lični utisak je da je momak koji je dolazio da premeri krov vrlo korektan i deluje pristojno i normalno, ali je generalna komunikacija sa administracijom prilično spora. Dosta dugo se čeka na odgovore na svaki zahtev koji smo predali do sad, a bilo je i problema sa zahtevom za hidroforske instalacije gde su tvrdili da je čovek izlazio na teren i ustanovio da je sve o.k. Ovaj čovek, ako je i dolazio kod nas, se nije javio Žikici, a i sumanuto je da utvrdi da je sve o.k. kad smo primili dosta žalbi od komšija da nemaju pritisak u svojim stanovima.

Veći problem od gore navedenog je netransparentnost u poslovanju kod stambenog. Naša zgrada, po podacima iz katastra, ima 8,571 m2 korisne površine. To znači da svakog meseca naša zgrada bude zadužena za 146,735 RSD.  Vrlo je teško dobiti informaciju gde tačno ide ovaj novac. Potrudićemo se da dobijemo analitiku radova, a onda ako utvrdimo nepravilnosti videti, naravno u dogovoru sa komšijama, šta i kako dalje.

Ako ne dobijate mejling listu, a prijavili ste se., molim vas pišite na e-mail adresu stambene zajednice da rešimo problem.